Este o fagure virgină produsă și construită integral de către albine, în care celulele protejate de ceară albă conțin mierea intactă. Deorace mierea aflată în aceste celule nu intră în contact cu oxigenul, aroma sa rămâne intensă mai multă vreme.
Toate părțile sale sunt comestibile și foarte sănătoase. Are toate proprietățile avantajoase caracteristice în general mierii. Fagurele conține vitamine și substanțe active care sunt valorificate de către organismul nostru împreună cu mierea.
Efecte terapeutice:
- În urma mestecării sale se eliberează o substanță din care se formează vitamina A sprijinind astfel starea de sănătate a mucoaselor.
- Pot fi ameliorate sau chiar prevenite simptomele legate de alergia de polendacă în luna anterioară perioadei de alergie consumați regulat miere cu fagure.
- Conținutul de fagure poate fi mai ușor de înghițit împreună cu miere, în rest are efect de ușurare a digestiei.
- Cu ocazia mestecării durabile eliberează treptat orificiile nazale înfundateacesta asigurând o condiție indispensabilă pentru vindecarea fără complicații a inflamațiilor cavităților nazale și faringitei.
- Prin consumarea sa se poate trata eficient tusa și durerea de gât.
Se recomandă consumarea fagurelui împreună cu ceara de albine, care poate fi fie înghițit după gustul fiecăruia, fie poate fi păstrat după mestecare temeinică în vederea utilizării în alte scopuri.
Doza zilnică recomandată:
- Adulți: 40-100 grame
- Copii: 20-50 grame
Recenzii
Nu există recenzii până acum.