Formarea sa este interesantă: este produs de către albinele în vârstă de două-trei săptămâni, din glandele existente pe partea laterală a abdomenului acestora. Ceara de albine produsă este total transparentă, dar după ce este prelucrată de către albine (prin mestecare) devine albă. Datorită efectului combinat polen-propolis va capăta ulterior culoarea galben-maro cunoscut de noi.
Are o utilizare foarte largă: pentru producerea de lumânări, cosmetice și medicamente, ca material pentru lustruit, respectiv (surpriză!) ca hidroizolant. Ceara pură are punctul de topire la 62-65°C, însă la o temperatură sub 20°C poate fi rupt în bucăți.
Ceara de albine este folosită de albine în construcția splinei și este produsă din secrețiile proprii ale corpului. Atunci când extrage ceară, apicultorii curăță splina de contaminare prin decongelare, filtrare mecanică și decantare. Nu este necesar tratament chimic!
Are o utilizare foarte largă:
- pentru producerea de lumânări.
- Ca material de lustruire, impregnare pentru încălțăminte și mobilier.
- pentru producerea cosmetice și medicamente, ca material pentru lustruit, respectiv (surpriză!) ca hidroizolant.
- In acelasi timp, ceara are capacitatea de a retine din organism toxinele, ea fiind utilizata cu success in curatirea cavitatii bucale, iar datorita prezentei vitaminei A, este folosita cu in tratamentul afectiunilor cutanate si ale membranelor mucoase de la nivelul gurii.
- Pentru tratarea suprafețelor de tăiere a plantelor.
- Ceara pură are punctul de topire la 62-65°C, însă la o temperatură sub 20°C poate fi rupt în bucăți.

Recenzii
Nu există recenzii până acum.